Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση της Πάτρας, με νέες αποκαλύψεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τους θανάτους των τριών παιδιών της να έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

O παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεσή του, πώς και γιατί μπήκε η συσκευή του απινιδωτή και βηματοδότη στην 9χρονη, αν και πότε λειτούργησε, καθώς και τα σήματα που έστελνε η μητέρα, χωρίς να καταγράφεται κάτι ανησυχητικό από το μηχάνημα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο κ. Γιάννης Παπαγιάννης είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων:

«Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο «Καραμανδάνειο», όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις, δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Το γεγονός αυτό συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών, όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Τα 198 μηνύματα από τη Ρούλα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κύριος Παπαγιάννης λέει ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα» ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξω καρδιακές», υποστήριξε ο κ. Παπαγιάννης.