Καθοριστικές οι επόμενες μέρες για τον κορονοϊό καθώς και το πως θα κυλήσει το φθινόπωρο, με τον φόβο ο κορωνοϊός να δημιουργήσει επιπλοκές στο σύστημα υγείας, σε συνδυασμό με την έξαρση της εποχικής γρίπης.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται καθοριστικές για την πορεία της πανδηνίας, και δεν αποκλείεται, εάν χρειαστεί, να ληφθούν και νέα μέτρα, καθώς, όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη, το σχέδιο εξακολουθεί να είναι όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας δυναμικό και να προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Στο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών και των ειδικών επί της υγείας.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε, μήνυμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου οι νέοι και όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ώστε να ανασχεθεί η πορεία διασποράς του ιού.

Η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση και τους ειδικούς, ενώ μεγάλη ανυσυχία προκαλεί το ότι εστίες μετάδοσης του ιού αναδεικνύονται κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η δέσμη των μέτρων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κι αφορούν κυρίως την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης) μετά τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας, αλλά και τη θέσπιση ανώτατου ορίου 50 ατόμων για τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, απευθύνεται σύσταση προς όσους επιστρέφουν από καλοκαιρινές διακοπές για εβδομαδιαίο περιορισμό, ενώ κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν χθες δειγματοληπτικούς ελέγχους στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για τα σχολεία

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολεία κι αν θα ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά και πως θα λειτουργήσουν.