Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν δήλωσε σύμφωνα με το NTV, πως είναι αδύνατο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν «συνέλθει».

Συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «δεν έχει καλές προθέσεις», λέγοντας προκλητικά ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί του «εάν δεν συμμαζευτεί».

Αναλυτικά οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου, έχουν ως εξής:

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί. Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν, δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους». Και τους είπαμε: “Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή.” Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί ,χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε», όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.