Νέα «βόμβα» έσκασε στην προανακριτική καθώς ο Χρήστος Καλογρίτσας γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να προσέλθει για να καταθέσει την Τετάρτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, επικαλούμενος κόπωση και αδιαθεσία από τον εμβολιασμό του κατά του Covid-19.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα νωρίτερα, ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος εμφανιζόταν από τον Χρ. Καλογρίτσα ως ο μεσολαβητής με εντολή του Ν. Παππά για τη συμφωνία του εργολάβου με τη λιβανέζικη CCC, κατέθεσε έγγραφo στην Επιτροπή το οποίο δείχνει πως ο Χρ. Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή του στον λιβανέζικο κολοσσό ύψους 3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα στην πρώτη φάση της κατάθεσής του είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί κυβερνητικής εμπλοκής.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην επιστολή του προς την Επιτροπή, με την οποία ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να προσέλθει για κατάθεση, αναφέρει: «Με το παρόν θα ήθελα και εγγράφως να σας ενημερώσω ότι αδυνατώ να παρασταθώ ενώπιόν σας κατά την αυριανή ημερομηνία, λόγω έντονων συμπτωμάτων κόπωσης, ατονίας, πόνων στους μύες και μουδιασμάτων, τα οποία βιώνω μετά τον εμβολιασμού μου κατά του Covid 19 με το εμβόλιο Moderna».

Και προσθέτει: «Συναφώς και δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί και σήμερα ιατρική επίσκεψη για παρακολούθησή μου, θα σας αποσταλεί και σχετική βεβαίωση, την οποία και θα αιτηθώ. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ πολύ για τη χρονική μετάθεση της άνω εξέτασή μου σε άλλη ημερομηνία ώστε να αναρρώσω και να μπορώ να ανταποκριθώ προσηκόντως στο καθήκον μαρτυρίας μου».