Δηλώσεις πολλές για το έγκλημα που αρχίζει να διαφαίνεται σε βάρος της Κύπρου, αλλά από δηλώσεις είμαστε χορτάτοι. Άσε που οι δηλώσεις δεν πτοούν τον Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα κατέβει στα κατεχόμενα στην επέτειο της εισβολής του 1974 για να πανηγυρίσει για μία ακόμη φορά. Εκτός αυτού θα επισκεφθεί και πάλι την Αμμόχωστο για να διακηρύξει πως δεν πρόκειται να επιστραφεί ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Και θα εγκαινιάσει μία ναυτική και μία αεροπορική βάση για Drones. Πρωτίστως για να επαναλάβει πως στο νησί υπάρχουν πλέον δυο κράτη. Δυστυχώς η διεθνής κοινότητα δεν φαίνεται να αντιδρά επί της ουσίας.

Η Ε.Ε. διαπραγματεύεται την ανανέωση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία, χωρίς να την υποχρεώνει να αναγνωρίσει και την Κυπριακή Δημοκρατία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει επίσης πολλά αλλά πρακτικά δεν φαίνεται ότι θα κάνει κάτι μέσω του ΟΗΕ.

Η κυπριακή ομογένεια στις ΗΠΑ καταβάλλει πράγματι μεγάλες προσπάθειες πιέζοντας τον Λευκό Οίκο να εμποδίσει τον Ερντογάν για την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

Μένει να δούμε αν οι προσπάθειές της θα φέρουν αποτέλεσμα και αν υπάρχει χρόνος αναστροφής των εξελίξεων.