Φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες πνευμόνων, νεαρών ασθενών – κάτω των 18 ετών- με κορωνοϊό «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Ο καθηγητής, με αυτή την ανάρτηση επισημαίνει την έκταση των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η covid-19 στους πνεύμονες ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα ή ανασοκαταστολή, απευθύνοντας έκκληση για εμβολιασμό. 

 «Μία εικόνα χίλιες λέξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολιάζει.

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» υπογραμμίζει ο κ. Μαγιορκίνης.