Κινητικότητα σε επίπεδο δηλώσεων τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το χτεσινό αντικομμουνιστικό παραλήρημα του βουλευτή Κ. Μπογδάνου στη Βουλή και η διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, αλλά και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια εντός του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, χτες βράδυ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να «υιοθετήσει» τον Ν. Δένδια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την ΚΟ του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας», επιχειρώντας να ενισχύσει το δίπολο «ακροδεξιά ΝΔ – προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ», εγκλωβίζοντας τον λαό στην εναπόθεση ελπίδων στην κυβερνητική αλλαγή, κρύβοντας τη σύμπλευση των δύο κομμάτων σε στρατηγικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, με σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, έσπευσε να τονίσει ότι δεν διαχωρίζεται από τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων. Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει με καθαρό τρόπο και σε θέματα αρχών ήταν συγκεκριμένος και σαφής. Η αντίδραση Δένδια ήταν η αντίδραση που έπρεπε να έχει ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας πάντως το περιστατικό στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο και δεν μου αρέσει να τον υποδύονται άλλοι», αναφερόμενος προφανώς στη στάση του Ν. Δένδια στη Βουλή και το πώς αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Μπογδάνος, υπερασπίστηκε σήμερα το αντικομμουνιστικό, χρυσαυγίτικης κοπής, παραλήρημά του, αναρτώντας μάλιστα το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του στη Βουλή, σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις».

Στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, πάντως, όπως ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο βουλευτής Κ. Κυρανάκης, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, επέκριναν τον Μπογδάνο κυρίως για τη χρονική στιγμή που εξέφρασε «τις απόψεις του» και όχι για το ακραία αντικομμουνιστικό περιεχόμενό τους, καθώς «άλλαξε την ατζέντα» από την ελληνογαλλική συμφωνία…