Για την ερχόμενη Παρασκευή μετέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τις ανακοινώσεις με τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών σε ότι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS, το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια.

Σχετικά με τα sms για τις μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και τόνισε ότι θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Παράλληλα μίλησε και για προσαρμογή των ωραρίων όσον αφορά τη νυχτερινή κυκλοφορία, με πρόβλεψη για διεύρυνση και μετά τις 9 το βράδυ, αν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας. Πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», σημείωσε σχετικά.
Τέλος, ο Στ. Πέτσας άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτι που, όπως είπε, θα αποφασιστεί όσο πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών.

Σχετικά με τις μετακινήσεις μεταξύ νομών, ανέφερε ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά.

Από την πρόβλεψη, ωστόσο, όπως είπε, θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού, όπως διευκρίνισε, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.