Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Pfizer για την παρασκευή εμβολίου που να «πιάνει» την παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Aλμπερτ Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας επανέλαβε πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την κάθε νέα παραλλαγή του ιού που εμφανίζεται, παραμένει ο εμβολιασμός. Και για αυτόν τον λόγο, εκτίμησε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να παράξει μέσα σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί, εμβόλιο για την νέα παραλλαγή και να δοθεί για έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» είπε, αρχικά, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και συνέχισε: «Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».