Προβληματισμό και μεγάλη δυσαρέσκεια προκάλεσε στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης η Λίνας Μενδώνη για την πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η συνέντευξη Τύπου έκανε τα πράγματα χειρότερα όπως τονίζεται, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι θέμα παραίτησης δεν τίθεται.

Η Λίνα Μενδώνη με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε «περισσότερα θέματα άνοιξε, παρά έκλεισε».

Η φράση «μας εξαπάτησε» που χρησιμοποίησε η Λίνα Μενδώνη για τον πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θεωρήθηκε από πολλούς στην κυβερνώσα παράταξη το λιγότερο «ατυχής».

«Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε, με βαθιά υποκριτική τέχνη. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά» είπε, προκαλώντας έκπληξη.

«Δεν μπορεί η υπουργός να λέει έτσι απλά ότι εξαπατήθηκε…» σχολίαζε σκωπτικά στέλεχος της Ν.Δ., κατηγορώντας ευθέως τη Λίνα Μενδώνη ότι έδωσε στέρεο έδαφος σε πολιτικούς αντιπάλους να αμφισβητήσουν την «κριτική» της ικανότητα και να κάνουν ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και εύφορο έδαφος και στους ίδιους τους καλλιτέχνες να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την υπουργό Πολιτισμού.

Επιπλέον, η φράση της Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας «πολύ επικίνδυνος άνθρωπος» προκάλες επίσης αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία.

Κάποιοι μιλούν για ενδεχόμενο «νομικό» σφάλμα, που ίσως δώσει λαβή στην υπεράσπιση του να μιλήσει δήθεν για παρέμβαση της υπουργού, ενώ άλλοι σχολίαζαν ότι την ώρα που άνθρωποι δημόσια έκαναν καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού, δεν έπρεπε η ίδια να προβάλλει με τόση σθεναρότητα το τεκμήριο της αθωότητας αλλά να πάρει διακριτές αποστάσεις.

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού δηλώνει από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι τώρα είναι η «ώρα της Δικαιοσύνης».

Η παραίτηση Μενδώνη τη συγκεκριμένη στιγμή θεωρούν πως θα δώσει το λάθος μήνυμα ότι αυτό γίνεται υπό το βάρος των επικρίσεων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για μεθοδεύσεις συγκάλυψης της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, τη στιγμή που «το πέπλο της σιωπής έχει σπάσει με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πρωτοβουλίες και την ευαισθησία της κυβέρνησης».

«Τα στόματα ανοίγουν επειδή έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον και η κυβέρνηση είχε μεγάλη συμβολή σε αυτό», επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.