Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών αφήνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας όμως σίγουρα δεν είναι αυτά που περίμεναν οι λοιμωξιολόγοι.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα πολύ μεγάλο και η διασπορά έχει προχωρήσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Γι’ αυτό, ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να μιλήσει στους πολίτες την Παρασκευή και να τους ανακοινώσει τον οδικό χάρτη της σταδιακής άρσης του lockdown τα πλάνα του άλλαξαν. Η εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο σφιχτό και προσεκτικό άνοιγμα της χώρας καθώς ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος που θα ισοπεδώσει το ήδη γονατισμένο ΕΣΥ είναι πιο υπαρκτός από ποτέ.

Γι’ αυτό το άνοιγμα που όλοι περίμεναν στις 14/12 όλα δείχνουν ότι θα πάρει και νέα παράταση. Τα δεδομένα που έδειξε σε πίνακες ο Σωτήρης Τσιόδρας στον πρωθυπουργό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Αν γίνει το παραμικρό λάθος το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα θα είναι πολύ βαρύ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην ρισκάρει στο ελάχιστο.

Δεν πρόκειται να πάρει μια βιαστική απόφαση ειδικά τώρα που το εμβόλιο δείχνει το φως στην άκρη του τούνελ…