Η Lufthansa μειώνει το πρόγραμμα πτήσεων λόγω της πτώσης της ζήτησης. Τις επόμενες εβδομάδες, οι πτήσεις αναμένεται να μειωθούν έως και 50%, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό των οικονομικών ζημιών.

Η εταιρεία κάνει λόγο για δραστική πτώση των κρατήσεων και πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Όλες οι περιοχές – στόχοι επηρεάζονται.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης διαθέτει έναν στόλο περίπου 780 αεροσκαφών, τα οποία εκτελούσαν πέρυσι κατά μέσο όρο 3.226 πτήσεις την ημέρα. Οι περισσότερες ακυρώσεις χθες, Πέμπτη, αφορούσαν εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις προς την Ιταλία. Το προσωπικό κλήθηκε να προσφέρει εθελοντικά μερική εργασία ή να λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα εργασίας με μειωμένο ωράριο για χιλιάδες εργαζομένους στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών αποτρέπει τους Γερμανούς πολίτες να ταξιδέψουν στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας όπως είναι επί του παρόντος το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο, η Εμίλια Ρομάνια, η Λομβαρδία και η πόλη Βο της περιφέρειας Βένετο (πλησίον της Πάδοβας) λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο διαμαρτυρήθηκε πάντως για την ταξινόμησή του ως περιοχή κινδύνου.