Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία συνειδητή ενδοοικογενειακή απόφαση διαφοροποίησης των επενδυτικών επιλογών της κόρης του Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά η οποία παραχώρησε τις μετοχές που διατηρούσε μέσω της Consolidated Lamda Holdings (CLH), στη Lamda Development.

Σε πρώτο πλάνο για την κ. Λάτση είναι η ναυτιλία, εξ ου και αποφάσισε να μην συμμετάσχει εφεξής στο project του Ελληνικού. Το έργο μάλιστα έχει ωριμάσει τόσο ώστε η αποχώρησή της να μην δημιουργήσει κλυδωνισμούς και δεύτερες σκέψεις στους επενδυτές. Ακόμα και να υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, αυτές διευθετήθηκαν σε κλίμα συνεννόησης.

Εδώ και καιρό άλλωστε η οικογένεια Μαριάννας Λάτση έχει αποχωρήσει από τις τραπεζικές δραστηριότητες του Ομίλου, κρατώντας κυρίως τα ηνία της ναυτιλιακής εταιρείας του ομίλου Latsco Shipping Ltd με επικεφαλής τον κ. Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα. Το Real Estate εξάλλου έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και η αλήθεια έιναι πως το Ελληνικό είναι τουλάχιστον ως έργο χρονοβόρο με τις συνθήκες να μεταβάλλονται από καιρού εις καιρόν.

Την ίδια ώρα οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση ξεκαθάρισαν μέσω ανακοίνωσης της CLH ότι “διατηρούν τη συμμετοχή τους στη Consolidated Lamda Holdings (CLH) και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού”.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή 24/7, στο πλαίσιο συμφωνίας των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε πακέτο μετοχών 8,9 εκατομμυρίων μετοχών της Lamda Development προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development και στο έργο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο πακέτο των 5.000.000 μετοχών που πουλήθηκε, μεταβιβάστηκε στο βρετανικό fund Brevan Howard.

Τα 2 επιπλέον πακέτα συνολικού ύψους 3,9 εκατ. μετοχών, έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιον μεταβιβάστηκαν αν και εκτιμάται οτι τα αγόρασε και πάλι το Brevan Howard του κ. Τρύφωνα Νάτση που έχει δείξει διάθεση επένδυσης σε ακίνητα στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια. H συναλλαγή και των 3 πακέτων έγιναν από την Credit Suisse και την Eurobank.

Από σήμερα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη διάθεση συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development. Συνολικά, θα μεταβιβαστούν από πλευράς οικογένειας Μαριάννας Λάτση 14,89 εκατ.μετοχές της Lamda Development, που αντιστοιχούν στο 8,43% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι συναλλαγές η Consolidated Lamda Holdings θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την ρευστοποίηση των περίπου 14.900.000 εκατ. μετοχών η κ. Λάτση θα αποκομίσει 83,440 εκατ. ευρώ.

Πηγή: flash.gr