Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας ήταν το πέμπτο πολιτικό πρόσωπο που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis, μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μάλιστα, η κατάθεση του Γ. Στουρνάρα ήταν πραγματικά μαραθώνια καθώς διήρκεσε σχεδόν έντεκα ώρες, ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Και τα πέντε αυτά πολιτικά πρόσωπα που έως σήμερα έχουν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο για την υπόθεση της Novartis, έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή, ενώ κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο Γ. Στουρνάρας δε θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.