Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός είχε γίνει κάτι σαν σάκος του μποξ για το σύστημα Μαρινάκη. Στις φοβερές αποκαλύψεις και κατηγορίες δεν βρήκε να ψελλίσει τίποτα ώστε να τις αντικρούσει. Στωικά υπέμεινε επί μήνες, επί χρόνια τον διασυρμό του. Οι ουδέτεροι παρατηρητές διαπίστωσαν την… απροθυμία ή τουλάχιστον την ανικανότητα του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει τη φωλιά του λερωμένη. Οι μυημένοι μιλούσαν και ομιλούν για έναν τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας σε πασίγνωστο βοηθό του και για υποσχέσεις που δόθηκαν και δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να έχουν δρομολογηθούν, όχι ευχάριστες εξελίξεις.

Η ανικανότητα του πρώην υπουργού και η φιλοδοξία του να διαδραματίσει ρόλο μεγαλύτερο από εκείνον που πραγματικά μπορούσε να παίξει ή ανώτερο από εκείνον που του αναλογούσε προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα.

Τώρα, ο πρώην υπουργός προσπαθεί με μερικά «καμένα χαρτιά» της δημοσιογραφίας να επανατοποθετηθεί στα δημόσια πράγματα. Το χούι της εμπλοκής στα μίντια είναι αδύνατον να το αποχωριστεί.

Στην παρούσα συγκυρία στήνει «μαγαζάκι» μέσα στο Mega Channel και στη συνέχεια πηγαίνει στον Τσίπρα και του «πουλάει» ότι «εγώ σου κλείνω τα μέτωπα…». Ξεχνά να προσθέσει στην φράση το «… που εγώ σου άνοιξα».

Μέχρι και υποψηφιότητες τάζει σε δημοσιογράφους του Mega Channel, ενώ ταυτόχρονα δίνει εντολή – ο ίδιος και το περιβάλλον του – σε κάτι κακομοίρηδες παρατρεχάμενους να διακινούν πόσο καλό είναι το δελτίο ειδήσεων του Mega Channel και πόσο αντικειμενικό. Γίνεται με τόσο κραυγαλέο τρόπο όλο αυτό που γελάει ο κόσμος.

Εκείνο που δεν γνωρίζει ο πρώην υπουργός είναι ότι κάποιοι παρατρεχάμενοι του, διαχειριστές ιστοσελίδων που παράλληλα εργάζονται σε εφημερίδες ανοίγουν το στόμα τους δεξιά κι αριστερά και έχουν γίνει η χαρά των εχθρών του ΣΥΡΙΖΑ. Την πάτησε, για άλλη μια φορά η πρώην υπουργάρα, αλλά το θέμα είναι να μην την πατήσει ξανά ο Τσίπρας που είναι σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο.

Πάντως οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται πως ο πρώην υπουργός λέει δεξιά κι αριστερά πως οι κινήσεις προσέγγισής με τα media του Μαρινάκη έχουν την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα. Οι παρατρεχάμενοι λένε πως το Mega Channel θα γίνει στο τέλος ΣΥΡΙΖΑ Channel, αλλά όλα αυτά δεν αρέσουν στον σκληρό πυρήνα του Πειραιά, που τα βλέπει με καχυποψία.

Ένα ερώτημα είναι: Είναι και ο Μαρινάκης μέσα στο κόλπο; Υπάρχει δηλαδή προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ένα άλλο ερώτημα είναι: Γιατί τα στελέχη της ΝΔ δεν βγαίνουν με μεγάλη προθυμία στις εκπομπές του Μεγάλου Καναλιού, παρά μόνο στον Νίκο Ευαγγελάτο;

Αν δεν υπήρχε απέναντι η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η δραστηριότητα του πρώην υπουργού θα ήταν απλά για γέλια. Τώρα δεν είναι μόνο για κλάματα, αλλά είναι κι επικίνδυνη για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και ισοδυναμεί με προδοσία.

ΥΓ: Κρίμα για τον αγνό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι χαράσσουν προσωπικές στρατηγικές στην αυλή των εχθρών της Δημοκρατικής Παράταξης. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό.

Πηγή: periodista.gr