Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο Πόρτο Γερμενό. Η φωτιά συνεχίζει να καεί δασικές εκτάσεις σε χαράδρα στο δρόμο προς Ψάθα, με την εικόνα όμως του πύρινου μετώπου να είναι καλύτερη σε σχέση με το μεσημέρι.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από το πρωί στην περιοχή έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα τα εναέρια μέσα να πραγματοποιούν πιο στοχευμένες ρίψεις.

Κοντά στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται περίπου 20 διάσπαρτες κατοικίες του οικισμού Μύτικα, κοντά στο αρχαίο κάστρο Αιγοσθένων.

Μία από αυτές καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς παραδόθηκε νωρίτερα στις φλόγες. Με τη φωτιά να μαίνεται, λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι, ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112.

«Αν βρίσκεστε στο Μύτικα Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Στη πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και 21 Ρουμάνων πυροσβεστών, ενώ συνδράμει και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Καμένα σπίτια στο Πόρτο Γερμενό

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook της Πυροπροστασίας Δασών Λαυρεωτικής, στο Πόρτο Γερμενό κάηκαν τα πρώτα σπίτια.

ΦΩΤΙΑ

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό.
  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

Εκκενώνεται ο Μύτικας

Οι κάτοικοι του Μύτικα έλαβαν μήνυμα του 112 να εκκενώσουν την περιοχή προς Ψάθα: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

ΦΩΤΙΑ