Μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με την οποία, κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου, επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, γνώριζαν ότι υπήρχε εικονική συμφωνία με την εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μηνυτήρια αναφορά ο κ. Καλογρίτσας περιγράφει με λεπτομέρειες τι έχει γίνει, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, για να αποδείξει ότι η συμφωνία με την εταιρεία ήταν εικονική.

Σε ένα e-mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων. Ειδικότερα στο e-mail το οποίο απέστειλε η εταιρεία προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρ. Καλογρίτσα αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Σε ποιους στρέφεται η μήνυση

Η εταιρεία Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα, στρέφεται κατά της λιβανέζικης εταιρείας CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL, για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδορκία.

Την περασμένη εβδομάδα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την κύρωση απόφασης ελβετικού δικαστηρίου που υποχρέωνε την εταιρεία Καλογρίτσα στην καταβολή 3 εκατ. ευρώ στους Λιβανέζους, έγινε η πρώτη δημόσια αναφορά στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Στην μήνυση γίνεται λόγος για εξαπάτηση του δικαστηρίου και για προσκόμιση εικονικής σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ των εταίρων προκειμένου να συμμετάσχει ο Χ. Καλογρίτσας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό 3.000.000 ευρώ είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – ‘AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC’, αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία με την επωνυμία ‘CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL’, λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά ‘μπροστά’ την άνω αιτούσα και θυγατρική της – ‘AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC’ προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των τραπεζών και των αρχών το ποσό των 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία ”ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”, η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας», αναφέρεται στη μήνυση.