Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για τα όσα έζησε στον ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη, μετά από αγώνα του Europa League. Ο Ρουμάνος τεχνικός, που ήταν απόλυτα επιτυχημένος στον «Δικέφαλο του Βορρά» κερδίζοντας τίτλους, αποκάλυψε ότι δεν ήταν όλα ρόδινα στη συνεργασία.

«Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ με θεωρούσε μέλος της οικογένειάς του. Μου ασκούσε μεγάλη πίεση και κάποιες φορές ήταν επιθετικός μπροστά σε όλους. Κάποιες φορές ήταν άδικο. Όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ, είχα πει πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι όνειρο, όχι υποχρέωση. Όταν το είπα αυτό, υπήρχαν αρχικά μεγάλες αντιδράσεις. Είχα μεγάλα προβλήματα με τους φιλάθλους, που δεν με αποδέχονταν γιατί προερχόμουν από την Ξάνθη, μια μικρή ομάδα. Η δεύτερη κατηγορία ήταν ότι πάντα έβαζα μεγάλη πίεση στην ομάδα, σαν να ήταν θέμα ζωής ή θανάτου και να ήμουν αντίπαλός τους. Το αφεντικό της ομάδας με κατηγόρησε σε μια συνάντησή μας. Δεν μου φάνηκε δίκαιο, αλλά δεν αντέδρασα. Δεν απάντησα, απλώς σκέφτηκα από εκείνη τη στιγμή πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Μετά από εκείνη τη στιγμή, αυτή ήταν η μοναδική μου σκέψη. Με στήριξε σε εκείνες τις πρώτες στιγμές, όταν οι άλλοι με αμφισβητούσαν. Μετά από μια ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε και είπε: “Ο Ραζβάν είναι ο προπονητής και ο ηγέτης μας. Όλοι είμαστε στις υπηρεσίες του. Όποιος κινηθεί πισώπλατα θα εξαφανιστεί από την ομάδα”. Ήταν ένα φοβερό μήνυμα ισχύος. Σε μια άλλη στιγμή είχαμε κερδίσει με 3-0 στην έδρα μας, θέλαμε άλλη μια νίκη για τον τίτλο, αλλά μας έκανε παράπονα. Ήταν τρελός, ήθελε να μας κρατήσει σε πλήρη εγρήγορση» τόνισε στον Τύπο της πατρίδας του και πρόσθεσε:

«Μετά από έναν αγώνα στο Europa League ήταν μια δύσκολη κατάσταση, γιατί μου επιτέθηκε μπροστά στους παίκτες. Μου είπε ότι κατέστρεφα κάποιους παίκτες που δεν έβαζα στην ενδεκάδα. Έδωσε και ονόματα. Ήταν μια απόλυτα δυσάρεστη κατάσταση. Η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν να φύγω. Την επόμενη ημέρα συγκέντρωσα τους παίκτες στους οποίους επιτέθηκε, τους έκανα το τραπέζι και τους εξήγησα ποιος ήταν ο στόχος μας, ποιος είναι το αφεντικό μας και τι θέλει να κάνουμε. Και ο ίδιος μια ημέρα μετά κάλεσε τον γενικό αρχηγό και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να διορθώσει την κατάσταση».