ο ένα μετά το άλλο κλείνουν τμήματα και σχολικές μονάδες, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη στη χώρα και το υπουργείο Παιδείας με την κυβέρνηση να χρησιμοποιούν ως κύριο όπλο για την επαναλειτουργία των σχολείων τα self test.


Πριν καλά καλά κλείσουν δύο εβδομάδες λειτουργίας, αρκετά σχολεία βάζουν λουκέτο αποδεικνύοντας η διασπορά στα της πανδημίας στα σχολεία είναι αρκετά μεγάλη. Ήδη σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, 322 τμήματα και σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστά λόγω καταγραφής κρουσμάτων, όταν την περασμένη Πέμπτη ο αντίστοιχος αριθμός ήταν λίγο πάνω από τα 80.

Με λίγα λόγια μέσα σε 6 ημέρες ο αριθμός των κλειστών σχολείων σχεδόν τετραπλασιάστηκε.

Την ίδια στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζει να ζητεί επιπλέον μέτρα προστασίας. Τη Δευτέρα μαθητές βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας στα σχολεία

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί τονίζουν τις ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές όπως επίσης και τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, για το οποίο η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να διατεθούν self tests.