Ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο εγχείρημα αποδεικνύεται ο Λιονέλ Μέσι για την Παρί Σεν Ζερμέν, ένα χρόνο μετά την άφιξή του στη γαλλική πρωτεύουσα από την Μπαρτσελόνα.

 Στην πρώτη σεζόν του, ο σύλλογος… καλωσόρισε άλλους δέκα χορηγούς και απέφερε στην Παρί έσοδα 700 εκατομμυρίων ευρώ από τις φανέλες, τα δικαιώματα εικόνας και τα εισιτήρια που πούλησαν οι πρωταθλητές Γαλλίας.

 Φυσικά, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα “Marca” σε σχετική ανάλυσή της, δεν αφορά ολοκληρωτικά την παρουσία του Λιονέλ Μέσι, αλλά σίγουρα έχει να κάνει πολύ με αυτό.
 Η Marca αναφέρει ότι οι οικονομικές συμφωνίες με χορηγούς έχουν αυξηθεί κατά περίπου 13%, απόδειξη της δύναμης έλξης που έχει ο Μέσι, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του.

 Η ομάδα της πρωτεύουσας πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο φανέλες αυτή τη σεζόν στα διάφορα καταστήματα που διαθέτει σε όλο τον κόσμο.

 Εξαιτίας του Λιονέλ Μέσι η Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε τον αριθμό των 150 εκατομμυρίων ακολούθων σε όλες τις πλατφόρμες της και σε κάποιες, όπως το Instagram, διπλασίασε τον αριθμό που είχε.