Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ώθησε πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Σύρτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια νέα επίθεση από τις δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Το κέντρο Τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε μέσω Twitter ότι το Τάγμα «Thunderbolt 302 Battalion» προωθείται στη δυτική Σύρτη για μάχη:

Στο εν λόγω tweet υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν μια μεγάλη συνοδεία δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό προς τη Σύρτη.

Παράλληλα, μια τοπική στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι το LNA είχε φέρει στρατιωτικές ενισχύσεις στα δυτικά της Σύρτης, τονίζοντας ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τις αναπόφευκτες πολεμικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή: «Αναμένουμε ότι την επόμενη περίοδο θα υπάρξουν πολλά γεγονότα. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια».

Η πρώτη επίθεση στην Σύρτη από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας φέτος κατέληξε σε μια αποφασιστική ήττα για την τελευταία, καθώς οι δυνάμεις της δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι.

Από τότε, το GNA και οι σύμμαχοί τους βομβαρδίζουν συστηματικά τις θέσεις του Στρατού του Λιβύου ως προετοιμασία για την επερχόμενη επίθεσή τους, η οποία επιδιώκει να συλλάβει τον Σερτ και τα περίχωρά του.