Η παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, παρά το γεγονός ότι «θάφτηκε» από τα εγχώρια ΜΜΕ με εντολή Μαξίμου, πέρασε τα σύνορα της χώρας.

Σε εκτενή ρεπορτάζ του το Politico αναφέρεται στην παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα, που έκαναν ποδηλατάδα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε επίθεση επειδή προφανώς παραβίασε τους κανόνες του lockdown που επέβαλε η κυβέρνησή του, καθώς οι περιπτώσεις κορωνοϊού αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα» σημειώνει η αρθρογράφος.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας ότι ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας βρίσκεται μιάμιση ώρα μακρυά από το σπίτι τους.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνει επίσης ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη φαίνεται σε βίντεο να κάνει motocross κάτι το οποίο απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή του βουνού για περιβαλλοντικούς λόγους, προκαλώντας την έντονη κριτική από την Greenpeace.