Για νέα «κρίση κατασκοπείας» ανάμεσα σ’ Ελλάδα και Τουρκία μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ που διατηρούν πάντως χαμηλούς τόνους στην υπόθεση σύλληψης για κατασκοπεία, δύο μουσουλμάνων από τη Θράκη, στο νησί της Ρόδου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα ουσιαστικά μεταφέρουν πληροφορίες από τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και την αναφορά του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Τα δημοσιευματα τιτλοφορούνται: «Στρατιωτική κρίση κατασκοπείας στην Ελλάδα», «Η Ελλάδα συνέλαβε δύο Τούρκους στο νησί της Ρόδου για κατασκοπεία», «Υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο συνελήφθη για κατασκοπεία».

Επιπλέον τουρκική έκδοση της DW αναφέρει: «Όπως έγινε γνωστό, πως ένας από αυτούς που κρατήθηκαν ήταν υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ, οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην τουρκο-μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδας. Μετέφεραν πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί της Ρόδου και του Καστελόριζου. Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις συλλήψεις».