Τα αντίγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση που βαραίνει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη παρέλαβε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο συνήγορος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υποστηρίζει πως πρόκειται για μια «δικογραφία τηλεγράφημα» με ελάχιστα στοιχεία.

Κάνει δε λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» και υποστήριξε πως τα περί μαρτύρων είναι «μόνο φήμη».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων.

Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για ´μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

«Aποδόμηση» μαρτύρων και θυμάτων

Mιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει απολύτως αθώος και πρόσθεσε: «είδα έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο. Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν».

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια πρώτη αμφισβήτηση των μαρτύρων. Συγκεκριμένα για τη γυναίκα μάρτυρα κλειδί στην υπόθεση, η οποία δεν υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την προσωπική του ζωή και την καθημερινότητά του, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «μου είπε κάτι για την κυρία αυτή, μου την χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα…».

Ακολούθως για ένα από τα θύματα που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσε: «Ένας από τους καταγγελλόμενους, εμφανίστηκε και τον άκουσα να λέει ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο για να πάει σπίτι του».

Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα βέβαια κυκλοφόρησαν στις αρχές της δεκαετίας του 90′ και μέχρι το 1998 είχαν γίνει ευρέως διαδεδομένα, δηλαδή πριν από 24 χρόνια…

Καταλήγοντας έκανε λόγο για «θεατράλε» διαδικασίες στη σύλληψη Λιγνάδη και πρόσθεσε: «Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο. Έχει κανόνες”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, το τεκμήριο αθωότητας καταρρακώθηκε».