Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν και αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί σε δωμάτιο ξενοδοχείου, σύμφωνα με το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA).

«Ο Ou Yang Li-hsing, αναπληρωτής επικεφαλής του στρατιωτικού Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν το πρωί του Σαββάτου», μετέδωσε συγκεκριμένα το CNA και πρόσθεσε πως οι αρχές ερευνούν τα αίτια του θανάτου, αν και φαίνεται να αποδίδεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο 57χρονος Ou Yang βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια κομητεία Pingtung, γράφει το CNA, συμπληρώνοντας ότι είχε αναλάβει τη θέση του στις αρχές του τρέχοντος έτους για να επιβλέπει διάφορα έργα παραγωγής πυραύλων.

Ο στρατιωτικός οργανισμός εργάζεται για να υπερδιπλασιάσει την ετήσια ικανότητα παραγωγής πυραύλων του σε σχεδόν 500 φέτος, καθώς το νησί ενισχύει τη μαχητική του ισχύ εν μέσω αυτού που βλέπει ως αυξανόμενη στρατιωτική απειλή της Κίνας.

Μια απειλή που ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, προκαλώντας το Πεκίνο να εξαπολύσει μύδρους κατά πάντων και να ξεκινήσει τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια περικύκλωσης της Ταϊβάν.