Συνέχεια στην κόντρα Κοντονή-ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό να καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει την πολιτική ευθύνη αντί να τον “πυροβολούν”.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος τόνισε πως «ουδέποτε έκανα αναπαραγωγή των ισχυρισμών της ΝΔ» και επέμεινε στα περί «σταλινισμού» και συκοφαντιών από την Κουμουνδούρου.

«Πώς το κόμμα, στο οποίο ανήκα μέχρι πρότινος λαμβάνει ότι είπα εγώ, κάτι που είπε η Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι το περίεργο», ανέφερε ο κ. Κοντονής και ξεκαθάρισε πως αναφέρθηκε μόνο στο θέμα των ποινών που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γνωρίζω ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση και ούτε με ενδιαφέρει να το μάθω», τόνισε και στη συνέχεια ανέφερε πως “αν θέλουμε να φτιάξουμε κόμμα σοβιετικού τύπου, εμένα αυτό δεν μ’ αφορά».

«Εγώ στο κόμμα μου δεν έχω κάνει λογαριασμό…Το λέω στην Κεντρική Επιτροπή και… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως ποτέ δεν κλήθηκε από το κόμμα να κάνει τον απολογισμό της θητείας του σε δυο υπουργικές θέσεις και συμπλήρωσε πως “αν είναι αλήθεια αυτά που λέω, πρέπει να γίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αντ’ αυτού, “πυροβολούμαι” εγώ».