Οι ΗΠΑ κλείνουν μέχρι την Τρίτη την πρεσβεία τους στην Άγκυρα και τα προξενεία τους από το φόβο επεισοδίων ή επιθέσεων, μετά από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάϊντεν.

Σε σχετική ανακοίνωση δίνονται συμβουλές στους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Τουρκία:

Διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες ενδέχεται να προκύψουν μετά τη δήλωση του Λευκού Οίκου στις 24 Απριλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων επί Οθωμανικής εποχής.

Ως προληπτικό μέτρο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το Προξενείο των ΗΠΑ στην Αδάνα και το Προξενικό Γραφείο των ΗΠΑ στη Σμύρνη θα παραμείνουν κλειστά για τις καθημερινές υπηρεσίες Αμερικανών Πολιτών και για βίζα τη Δευτέρα 26 Απριλίου και την Τρίτη Απριλίου 27. Οι πολίτες των ΗΠΑ που χρειάζονται βοήθεια έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη προξενική αρχή…

Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τις περιοχές γύρω από τα κυβερνητικά κτίρια των ΗΠΑ και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή σε τοποθεσίες όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή ξένοι.

Ενέργειες προς ανάληψη:

– Να είστε προσεκτικοί.

– Αποφύγετε τα πλήθη.

– Διατηρήστε χαμηλό προφίλ.

– Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας.

– Μείνετε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες που συχνάζουν ξένοι.

– Παρακολούθηση τοπικών μέσων για ενημερώσεις.