Την κόρη του συνοδεύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση του «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (Hwasong-17 ICBM), η οποία είναι και η πρώτη επίσημη εμφάνισή της.

Ο Κιμ που παρέμεινε επί περίπου έναν μήνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε χέρι – χέρι με την κόρη του να βαδίζουν μπροστά από τον πύραυλο. Η εκτόξευση του ICBM την Παρασκευή έγινε μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στα κρατικά μέσα, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέδια διαδοχής. Ο Κιμ διακρίνεται σε φωτογραφίες με την κόρη του, στην εφημερίδα της χώρας «Rodong Sinmun». Σε μία από τις φωτογραφίες κρατάει την κόρη του από το χέρι και περπατούν μαζί μπροστά από τον πύραυλο.

kim_jong_un_daugher_xr

Η Γιου Άε εκτιμάται ότι είναι περίπου 12-13 ετών, δηλαδή σε περίπου 4 με 5 χρόνια θα ετοιμάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο ή στον στρατό.

Το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) μετέδωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε τη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε την ανάπτυξη περισσότερων στρατηγικών όπλων και την εκπαίδευση τακτικών πυρηνικών μονάδων.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων, το Σάββατο ο Κιμ ήταν παρών στο χώρο δοκιμών με την «αγαπημένη του κόρη και σύζυγο» προκειμένου «να καθοδηγήσει προσωπικά όλη την πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια δημόσια εκδήλωση», παρατήρησε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός σε θέματα της Βόρειας Κορέας στο Stimson Center.  «Είναι πολύ σημαντικό και αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο βαθμό άνεσης από την πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν συστήνοντάς την δημόσια με τέτοιο τρόπο».

kim_jong_in__3_

Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιδιωτική ζωή του Κιμ

Στην αναφορά του Σαββάτου δεν αναφέρθηκε το όνομα της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο, όπως γράφει το «CNN» σε σημερινό του δημοσίευμα, το 2013 ο  πρώην αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ότι ο Κιμ είχε ένα μωρό που το έλεγαν Γιου Άε (Ju Ae).

kim_jong_in__1_