Στοχευμένες, σε κρίσιμα για τις δικαστικές Αρχές, σημεία των ισχυρισμών του, ερωτήσεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά τη νύχτα της 11ης Μαΐου, δέχθηκε ο 33χρονος κατηγορούμενος, τόσο από τον ανακριτή της υπόθεσης, όσο και από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, απολογούμενος για όσα του αποδίδονται, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ καταιγιστικών ερωτήσεων, που ανάμεσα σε άλλα αφορούσαν την αντίδραση του όταν θεώρησε πως το θύμα ήταν νεκρό από την ασφυκτική αγκαλιά του, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ομολογία του.

Τι έκανε μετά την ασφυξία

Το θέμα φαίνεται να αποτέλεσε μία κομβικής σημασίας παράμετρο για τις δικαστικές αρχές, που ερμηνεύουν και αξιολογούν νομικά κάθε σημείο μιας εγκληματικής πράξης και κάθε αντίδραση του πρωταγωνιστή, λεπτό προς λεπτό.

Τόσο ο 12ος τακτικός ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας που εξέτασε τον κατηγορούμενο, πριν γνωμοδοτήσει για την προφυλάκιση του, φέρονται να επέμειναν ιδιαίτερα να τους απαντήσει στον τρόπο που ενήργησε όταν η Καρολάιν σταμάτησε να αντιδρά. Φαίνεται μάλιστα πως και οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης «πίεσαν» με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον καθ’ ομολογίαν δράστη, να απαντήσει «πώς αντιλήφθηκε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή».

Γιατί δεν κάλεσε ιατρική βοήθεια

Μάλιστα, στην απάντηση του κατηγορούμενου «το κατάλαβα» χωρίς άλλη εξήγηση, τόσο ο ανακριτής όσο και αργότερα ο εισαγγελέας, φαίνεται να του ζητούσαν να διευκρινίσει αν αναζήτησε σφυγμό από το θύμα, αν προσπάθησε να δει αν ανέπνεε και αν επιχείρησε να αλλάξει την στάση του σώματος της ώστε να εξακριβώσει αν ήταν λιπόθυμη ή νεκρή, ώστε αν είχαν απλώς μειωθεί οι αντιστάσεις της να την βοηθήσει.

Φαίνεται επίσης να ρωτήθηκε αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να καλέσει ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες αυτές τις ερωτήσεις οι απαντήσεις που έλαβαν φαίνεται να κατέδειξαν πως ο 33χρονος δεν έκανε τίποτε από αυτά. Πολλές ερωτήσεις, επίσης, φέρεται να διατυπώθηκαν στον κατηγορούμενο για κάθε κρίσιμη κίνηση του πριν το έγκλημα, αλλά και τις αμέσως επόμενες στιγμές, ώστε να τις περιγράψει λεπτό προς λεπτό.

«Δεν είμαι “τέρας”»

Ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντούσε σε ανακριτή και εισαγγελέα ότι τις στιγμές εκείνες δεν ήξερε τι να κάνει και πως το μόνο που σκεφτόταν ήταν να μη μείνει η μόλις 11 μηνών κόρη τους, Λυδία, και χωρίς τον πατέρα της. Έτσι, έφτασε στο σημείο να «παίξει» το σενάριο των ληστών που εισέβαλλαν στη μεζονέτα και σκότωσαν τη σύζυγό του.

Και για τις ανάγκες του σεναρίου αυτού, ο ίδιος αμέσως μετά τη δολοφονία της Καρολάιν αποφάσισε να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα: να θανατώσει το σκύλο της οικογένειας και να τον κρεμάσει με το λουρί του στη κουπαστή της σκάλας του σπιτιού τους, ώστε να καταδείξει ότι και αυτό το έγκλημα ήταν έργο των αδίστακτων ληστών που μπήκαν στο σπίτι, όπως ο ίδιος έλεγε επί 37 ημέρες στους αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας του ο κατηγορούμενος ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για τις πράξεις του, ανάφερε ότι του αξίζει να τιμωρηθεί, ωστόσο, έλεγε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι το «τέρας» που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.