Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομαγνητοφώνησης των καταγεγραμμένων συνομιλιών που είχαν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του Περάματος με θύμα έναν 21χρονο άοπλο.

Η διαδικασία της απομαγνητοφώνησης άρχισε αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά την παρέμβαση Θεοδωρικάκου για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, ζήτησε να υπάρχει σε λίγες ώρες όλες οι επίμαχες διαβιβάσεις και ειδικότερα από τις 23.45 στο βράδυ έως και τη στιγμή που οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ ενημερώνουν το κέντρο για τους πυροβολισμούς.

Η αναφορά του αστυνομικού που βρισκόταν την επίμαχη ώρα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και είχε πάρει τις πρώτες αναφορές για το ύποπτο όχημα και η εντολή του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης θεωρείται κομβική. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει γίνει γνωστό ότι το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη γιατί κρίθηκε επικίνδυνη για τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών.

Η έρευνα καλείται να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, όπως αν και ποιοι παράκουσαν τις σχετικές εντολές.

Τους «έκαψαν» τα βίντεο

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ακούγονται πεντακάθαρα οι διαβιβάσεις όπου γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός. Αντίθετα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται: «Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς».

Την Τετάρτη η απολογία των αστυνομικών

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.