Ποτέ δεν έβλαψε κανέναν η αυτοκριτική», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη για την δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Ελλάδα. Μιλώντας σε τοπικό κανάλι εκτίμησε ότι μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, «σίγουρα η χαλάρωση του Καλοκαιριού οδήγησε στο να μην μπορούμε να είμαστε έτσι όπως θέλαμε για την υποδοχή του δεύτερου κύματος».

«Εν μέσω αυτού του σαρωτικού κύματος, θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες … τα μέτρα είναι σημαντικό να τα τηρούμε όλοι, όσο μπορούμε», είπε η ίδια, ενώ ειδικά σε σχέση με τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή, η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι «το να τηρούμε τους κανόνες είναι μία κίνηση και προς όλους αυτούς τους ανθρώπους … το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το παράδειγμα έδωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης φωτογραφιζόμενος στην Πάρνηθα χωρίς μάσκα και εν μέσω ομάδας άλλων ατόμων, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «αντιλαμβάνομαι και έχετε δίκιο ότι η εικόνα όλων μας, όλων των πολιτικών, περνάει από κόσκινο, κρινόμαστε καθημερινά. Όντως και εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Κι εγώ, σπίτι μου βρίσκομαι, όλη την δουλειά μου την κάνω από εδώ, μέσω διαδικτύου. Τηρώ τους κανόνες όπως τους έχουν δώσει οι ειδικοί. Νομίζω, ναι, οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα».