Με ένα προκλητικό σημείωμα 51 λέξεων, ο Στέφανος Κασιμάτης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη για την αθλιότητα κατά της Φώφης Γεννηματά, αλλά προσπαθεί να βγάλει και «τρελούς» όλους όσοι βγήκαν από τα ρούχα τους με την κατάπτυστη επίθεσή του.

Στο φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, και με τίτλο «ΛΥΠΟΥΜΑΙ…» γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης:

«Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».

Και με αυτή του τη θέση επιμένει στην προσβολή κατά της Φώφης Γεννηματά αφού όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη αλλά υποστηρίζει σε πείσμα της κοινής λογικής και ίσως ειρωνευόμενος ότι «η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα».

Η επίμαχη φράση στην οποία αναφέρεται είναι η εξής: «αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της».

Και αυτή τη διατύπωση θεωρεί ο Στέφανος Κασιμάτης ότι δεν θίγει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά αλλά ότι την τιμά!

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη αθλιότητα του Στέφανου Κασιμάτη, καθώς είχε απομακρυνθεί από την «Καθημερινή» όταν είχε ειρωνευτεί τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.