Ξεκίνησε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα που θεωρείται και ο κομβικός μάρτυρας στην υπόθεση. Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας πέρασε το κατώφλι της Προανακριτικής λίγο μετά τις δέκα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κύκλους της πλειοψηφίας, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει υποστηρίξει πως «το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά;» Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Νίκος Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα…. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό… ». Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση ότι αυτή η συμμετοχή του στο σχήμα δημιουργίας καναλιού ήταν μετά από επιμονή του υπουργού τότε Νίκου Παππά, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ότι “εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος…”


Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, φέρεται να κατέθεσε ότι “στον Άραβα (εννοεί στον Χούρι) εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές.

Στ. Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά;

Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

Σχετικά με την επιστροφή των 3 εκατ ευρώ που του αξίωσε η CCC όταν ναυάγησε ο διαγωνισμός, ο κ. Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε πως “το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου . Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό.”