Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα επικίνδυνα φαινόμενα που έχει φέρει η κακοκαιρία «Μπάλλος», με το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας να εισηγείται μέτρα που δεν έχουν ληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο την διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει εισηγηθεί τη μερική ή ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό, και στα δύο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας με την αξιοποίηση και της αστυνομίας και του στρατού, για να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση.

Ακόμη στις βασικές εισηγήσεις του ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής και έπειτα αναμένεται να ενταθούν εκ νέου τα καιρικά φαινόμενα.

Ένα ακόμη σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δουλέψουν την Παρασκευή με τηλεργασία, για να μειωθεί η κινητικότητα.