Η κακοκαιρία “Μπάλλος” είναι ένα “επικίνδυνο” και “πολύ σοβαρό” καιρικό φαινόμενο, όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποιώντας ότι το διήμερο που έχουμε μπροστά μας είναι “δύσκολο”.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι ο “Μπάλλος” κυριαρχεί σε όλη τη χώρα και διαβεβαίωσε ότι από χθες όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα. “Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα”, είπε και πρόσθεσε ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα ενιαία συντονιστικά έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι βασικός στόχος και προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών και στη συνέχεια των υποδομών της χώρας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα ο “Μπάλλος” εστίασε στην Αττική και την Κέρκυρα. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει 385 κλήσεις από 20 περιοχές της Αττικής, ανέφερε για να διευκρινίσει ότι οι 340 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και 11 σε απομακρύνσεις πολιτών από οχήματα. “Όλες έχουν εξελιχθεί αισίως”, τόνισε για να προσθέσει ότι όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή.