Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη σύσκεψη για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου – Στο τραπέζι σχέδιο αλλαγής των μετακινήσεων. Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ στην Αττική.

Τα νούμερα σοκάρουν καθώς τα 2353 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη φανερώνουν την σοβαρότητα της κατάστασης σε όλη τη χώρα.

Πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Αττική η οποία μετρά ακόμη 1159 νέα κρούσματα κορονοϊού την Τρίτη ενώ συνολικά το τελευταίο δεκαήμερο καταγράφει 7.537 νέες μολύνσεις.

Πανεθνικό lockdown

Το απόγευμα, ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου τα νοσοκομεία δέχονται έντονη πίεση από την αύξηση νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της επιτροπής να προβληματίζονται από την κατάχρηση του κωδικού 6, κατά την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, κωδικός που, όπως σημειώνουν, συχνά δεν χρησιμοποιείται για άσκηση, αλλά περισσότερο για βόλτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως επανεξετάζεται ακόμη και η διαδημοτική μετακίνηση, καθώς προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων – διασωληνωμένων για το 2021

Το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμό-ρεκόρ για το 2021, αλλά και 422 διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ. Ο αριθμός αυτός προκύπτει σε μια μέρα όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα τεστ σε ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας, ήτοι πάνω από 60.000 διαγνώσεις.

Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης στην Αττική είναι το γεγονός πως μόνο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καταγράφονται 1.159 κρούσματα κορωνοϊού. Εξ αυτών, 318 εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και 202 στον Πειραιά. Τριψήφιος αριθμός μολύνσεων σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο και στα βόρεια και δυτικά προάστια των Αθηνών.