Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Τράγκα που δημοσιεύτηκε στο crashonline.gr:

Κάτι πολύ σάπιο περιγράφεται από τον Τύπο ότι υπάρχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κάτι που «αναπνέει» κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας, και «μυρίζει» πολύ. Πρέπει να πω στο Μαξίμου, παραμονές Χριστουγέννων του ’20, να προσέχει ιδιαίτερα γιατί οι φύλακες παρακολουθούν τα πάντα. Και απορούν για τις «σακούλες» και τα «πακέτα» που παραλαμβάνονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Απορούν για το περιεχόμενο και για τις αποστολές που κάνουν ως «φρουροί» προστάτες, οι οποίοι μετατρέπονται υποχρεωτικά σε «μαύρα» ταχυδρομικά περιστέρια.

Μέσα στον υγειονομικό ζόφο στήνονται δουλειές οι οποίες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Περίεργες τροπολογίες περνάνε φωτογραφικά. Ορισμένες εφημερίδες καταγγέλλουν εξυπηρετήσεις «ημετέρων». Τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δεν λένε απολύτως τίποτα. Ούτε κάνουν followup σε αιματηρές επιθέσεις, σε απόπειρες δολοφονίας ή σε απόπειρες δωροδοκίας. Δεν λένε απολύτως τίποτα, έτσι ώστε να σταματήσουν εφημερίδες να μιλάνε για την Ιμέλντα Μάρκος ή για κάποιες άλλες κυρίες που πιστεύουν ότι όσο διαρκεί η «ανάσα» τους στην εξουσία πρέπει να αμείβονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης τους και της εύνοιάς τους.

Τα τηλεοπτικά κανάλια ευθυγραμμισμένα απόλυτα με τους χτύπους της καρδιάς της κυβέρνησης, αποκρύβουν τη συνέχεια και τις αποκαλύψεις μετά από απόπειρες δολοφονίας δημοσιογράφων. Δεν ενδιαφέρονται καν όταν εξοστρακίζεται, λογοκρίνεται και παραιτείται μια δημοσιογράφος, όπως η Έλενα Ακρίτα. Κανένα κανάλι δεν ασχολείται με το ποιοι κερδίζουν από τα ακραία μέτρα και τον covid19 και πόσοι ισοπεδώθηκαν οικονομικά και καταστράφηκαν.

Ο Τύπος στην Ελλάδα, από πλευράς ποιότητας, ελευθερίας και ανεξαρτησίας είναι στην 24η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φιλτράρει την αλήθεια σύμφωνα με τις επιλογές της κυβέρνησης, αποκρύβει ουσιώδη γεγονότα, και προσφέρει πλύση εγκεφάλου αποθεώνοντας μια ολοκληρωτική κυβέρνηση.

Ακόμη, τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα εμποδίζουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών προωθώντας την αδιαφάνεια και την πολιτική διαφθορά. Δεν υπερασπίζονται το μέσο πολίτη. Δεν προστατεύουν την υγεία του, την εργασία του και τα ατομικά δικαιώματα. Δεν προβάλουν ουδεμία πληροφορία που αφορά βλαπτικές ενέργειες της κυβέρνησης. Δεν ρωτάνε, δεν αμφισβητούν, δεν αμφιβάλλουν για όσα ακούνε. Μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο την άποψη του Μαξίμου και την άποψη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Είναι ένας δημοσιογραφικός κόσμος που εξυπηρετεί, κακά τα ψέματα, τις δυνάμεις Κατοχής και τους εγκάθετους του Βερολίνου στην Αθήνα. Είναι ο Τύπος που ασχολείται με τη δημοφιλία του πρωθυπουργού και το πόσο υπέρκομψη είναι η σύζυγός του. Το είδαμε και στον τίτλο «Υπέρκομψη Μαρέβα» στην εκπομπή του ΣΚΑΪ του κυρίου Καμπουράκη.

Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση και ειδικά στην «μνημονιακή Κατοχή» που τα κανάλια περιφρουρούν και προωθούν τέτοια απολυταρχική, κυβερνητική πολιτική. Είναι η πρώτη που προωθούν τέτοιο φασιστικό πολιτικό στυλ και τέτοια ανελευθερία παραγόμενη από πολιτική σκέψη. Δηλαδή ένα τόσο εμφανές, αυταρχικό και ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σκεφτείτε αν έχετε ακούσει από κάποιο συστημικό, πανελλαδικό κανάλι έστω και ένα λόγο κριτικής απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση. Ο ΣΚΑΙ, ο Alpha, o Star, o ANT1, τα περισσότερα πανελλαδικά κανάλια, φωνάζουν ότι όσα κάνει ο Μητσοτάκης είναι «καλώς καμωμένα». Αποτελεί ολόκληρη επιχείρηση το γεγονός ότι οι υπουργοί επιλέγουν συγκεκριμένα κανάλια και συγκεκριμένους παρουσιαστές, όπως ο Γιώργος Αυτιάς, για να βγούνε και να πούνε πόσα «αντίδωρα» θα μοιράσουν για να επιβιώσει ο κόσμος μέσα στον πανδημικό ζόφο.

Τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν τα κατατόπια και τους δημοσιογράφους που ενδέχεται να ρωτήσουν δύσκολα πράγματα. Το ίδιο κάνουν και οι περίφημοι λοιμωξιολόγοι, οι λεγόμενοι «τηλεοπτικοί μαϊντανοί» των παραθύρων του ΣΚΑΪ και των άλλων καναλιών. Εκείνο βέβαια που «μυρίζει» πολιτικό υπόκοσμο, και όχι πραγματική πολιτική, είναι οι εντολές που δίνει η κυβέρνηση για την προστασία του πρωθυπουργού και ειδικά της συζύγου του. Αυτό μας μεταφέρει στις μακρινές Φιλιππίνες, στην εποχή του Φερδινάνδο και της Ιμέλντα Μάρκος. Ήδη συλλέγονται παραστατικά που δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ζευγάρι που ασχολείται όχι με τα πάθη και τα μαρτύρια του Ελληνικού λαού, αλλά με τα οφέλη από την νομή της εξουσίας.

Από τη μια, εμφανίζονται ως celebrities σε παραλίες, σε παλάτια, σε σπορ εκδηλώσεις με τον Τσιτσιπά ή με μηχανές μεγάλου κυβισμού. Από τη μια, η υπέρκομψη κυρία συνοδεύει τον οίκο Dior για το «καλό» της χώρας, και από την άλλη «να κάνουμε μπροστά στα μάτια του λαού το εμβόλιο για τον covid19».

Πρόκειται για τον «Μεσσία» πολιτικό «αρχάγγελο» της υγείας, και την υπέρκομψη σύζυγό του, όπως προβάλλει ο ΣΚΑΪ στους σούπερ τίτλους του, που ασχολείται πλέον εμφανώς με business επενδεδυμένες από φιλοπατρική δράση.

Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει. Το κέλυφος έχει διαρραγεί. Έχει διαφανεί τι ρόλο παίζει αυτός που καβάλησε την εξουσία, η σύζυγός του και οι άνθρωποί του. Οι παρατρεχάμενοι υπουργοί θα αντιληφθούν σύντομα τι εστί το να δουλεύεις με την οικογένεια.