Τη βαρύτερη των ποινών ζήτησε για το Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η εισαγγελέας, η οποία πρότεινε:

  1. Ισόβια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την ανθρωποκτονία.
  2. Δέκα έτη κάθειρξη και 400 ημερήσιες μονάδες των 50 ευρώ για τη θανάτωση ζώου.
  3. Για την ψευδή κατάθεση ένα έτος φυλάκιση 360 μονάδες επί 10 ευρώ
  4. Και για την ψευδή καταγγελία φυλάκιση ενός έτους.

Μετά την απόρριψη των ελαφρυντικών από το δικαστήριο, η Πρόεδρος εξήγησε ότι, στο σκεπτικό δικαστών και ενόρκων ελήφθησαν υπόψιν τα κριτήρια που έθεσε ο Άρειος Πάγος για την αναγνώριση του προτέρου σύννομου βίου.

Είπε επίσης ότι, στην απόφαση των δικαστών βάρυνε η στάση του κατηγορουμένου να αγοράσει το οικόπεδο εξ ολοκλήρου στο όνομά του παρότι είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Καρολάιν, πράξη που δεν θεωρείται έντιμη.

Τέλος, για την απόρριψη του δεύτερου ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η διευθύνουσα τη διαδικασία επισήμανε ότι, ελήφθησαν υπόψιν ότι οι 37 ημέρες που ακολούθησαν το έγκλημα και ότι, 12 μήνες εγκλεισμού είναι πολύ λίγος χρόνος για να κριθεί η μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι, από την πλευρά της υπεράσπισης δεν προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές για τη συμπεριφορά του κατά τον εγκλεισμό του.

Τι είπε η εισαγγελέας για το αίτημα για ελαφρυντικά

Η Εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Σταθουλοπούλου ζήτησε νωρίτερα να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου, για την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ χαρακτήρισε «διθυραμβικές τις ένορκες βεβαιώσεις», για το ποιόν του.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές, μέχρι το έγκλημα που διέπραξε είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα έχουν χαρακτήρα όμως, για τα οποία κρίθηκε ένοχος, έχουν χαρακτήρα ειδεχθή και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω όταν ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή, αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία» είπε η εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του».