Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από στενούς συνεργάτες του και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Μαξίμου τέθηκαν επί τάπητος τα σενάρια των πρόωρων εκλογών με τον πρωθυπουργό να μην έχει πάρει ακόμα θέση αλλά να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Στενοί συνεργάτες παρουσίασαν μια σειρά από δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν κυρίαρχο το κυβερνών κόμμα.

Βέβαια πρόκειται για εικονική πραγματικότητα, αφού στις ίδιες δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, το 85% είναι αντίθετο με την προσφυγή στις κάλπες, γιατί τις θεωρεί καταστρεπτικές για την οικονομία.

Με δεδομένο ότι ο σχεδιασμός του Μαξίμου προβλέπει διπλή εκλογική αναμέτρηση τη μια με απλή αναλογική και τη δεύτερη με το νέο εκλογικό σύστημα θα χρειαστεί ένα τρίμηνο απόλυτης παραλυσίας στην οικονομία με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Βέβαια οι εισηγήσεις για εκλογές στηρίζονται και στα προβλήματα που θα προκαλέσει στην κυβέρνηση η ύφεση και η ανεργία.

Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να διαβάζουμε τα σημερινά γκάλοπ ανάποδα μετά από κάποιους μήνες, επεσήμανε στον πρωθυπουργό κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενο στην επίδραση που θα έχει η νέα οικονομική πραγματικότητα στην πολιτική ζωή.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τοποθετηθεί στις προτάσεις για πρόωρες εκλογές, συντηρεί το εκλογικό κλίμα.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του και η περιοδεία στην Ερμού είναι καθαρά επικοινωνιακές κινήσεις που συνδέονται με εκλογές.

Το ίδιο και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση φόρων και κούρεμα οφειλών.

Καθαρά εκλογικές κινήσεις θεωρούνται επίσης τα επιδόματα που δίνονται σε μεγάλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

Την αντίθεσή τους σε πρόωρες εκλογές εκφράζουν με κατηγορηματικό τρόπο οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες.

Πρόκειται για καταστροφικό σενάριο, επισημαίνουν μεγαλόσχημοι παράγοντες της αγοράς και των τραπεζών που θα προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία σε μια οικονομία που βρίσκεται στην… εντατική.

Στο Μαξίμου παίζει δυνατά και το σενάριο του ανασχηματισμού, παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του πρώην υπουργού θεωρούν τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, στην παρούσα φάση αχρείαστες.

Ένας ανασχηματισμός δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Αντιθέτως παράγει γκρίνια και εσωστρέφεια, υποστηρίζει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Άλλωστε είναι δύσκολο να αλλάξεις υπουργούς που εμφανίζουν μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία, γιατί τότε στέλνεις λάθος μήνυμα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο Μαξίμου κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κάποιοι που γνωρίζουν τα παρασκήνια στοιχηματίζουν ότι η προσφυγή σε εκλογές είναι μονόδρομος.

Πηγή: kontranews.gr