Πλήρη κάλυψη στη Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση περνάει δύσκολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κλείσιμο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου».

Απευθυνόμενος επίσης στους υπουργούς τους είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ θυμίζει καζάνι που βράζει, καθώς αρκετοί βουλευτές και γαλάζια στελέχη έχουν εκφράσει δυσφορία για τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη, ζητώντας μέχρι και την παραίτησή της. Μεταξύ άλλων η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Θάνος Πλεύρης και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, έχουν ταχθεί υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη.