Την αποφασιστικότητα για συνέχιση των ερευνών για φυσικό αέριο στην ανατ. Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο εξέφρασε σήμερα από τον Σαγγάριο ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χλεύασε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την προτροπή του τελευταίου στον Τούρκο ηγέτη να μην προβεί σε μηνύματα που θα προκαλέσουν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι “δεν έχουν μάθει ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν”.

“Τί μας λένε; Τί δουλειά έχετε στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ, την ανατολική Μεσόγειο. Όσοι το λένε αυτό είτε δεν ενημερώνονται τί γίνεται στον κόσμο, είτε τραβούν την ξιφολόγχη του εχθρού. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε.

Εάν θέλει ο Θεός, θα είμαι στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Μιλάμε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μου λέει, ‘Άκουσα ότι θα πας στην Κύπρο. Καλύτερα μη δώσεις σκληρά μηνύματα από εκεί…’. Κι εγώ του είπα, “αν με ενημερώσετε πώς να στέλνω μηνύματα, τότε θα τα διαβάσω εκεί”. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιος είναι ποιος. Είμαι παιδί αυτού του έθνους. Εσύ πότε έμαθες ότι ο Ερντογάν μιλάει κατόπιν οδηγιών. Ό,τι δικαίωμα έχουμε, εμείς θα το αρπάξουμε με το έτσι θέλω και θα το διεκδικήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Έρχονται συνεχώς σήματα για ενδείξεις φυσικού αερίου, τώρα ελπίζουμε και ο στόχος μας είναι να εξάγουμε και φυσικό αέριο από εκεί. Όταν βγάλω και φυσικό αέριο, το έθνος μου θα είναι πολύ πιο ήρεμο”.

Έρχονται τα ΤΙΗΑ

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα νέα drones που ρίχνει στη… μάχη, τα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TIHA.

“Είμαστε αποφασισμένοι τα επιθετικά μας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΤΙΗΑ), τα οποία θα πετούν συντόμως μαζί με τα ΙΗΑ και SIHA να έχουν την ίδια επιτυχία στην ξηρά.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στα τεθωρακισμένα μεταγωγικά. Επειδή τα εμπιστευόμαστε. Τι μας κάνει να δίνουμε τόση σημασία και προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα; Για να γίνουμε αξιόπιστοι στον αμυντικό κλάδο. Παλεύουμε να χτίσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο για τους εαυτούς μας, τους φίλους μας και όλη την ανθρωπότητα”, δήλωσε, ενώ επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας ότι τον έχει “αναλάβει” πλέον η δικαιοσύνη, μετά τις αγωγές που του έχει υποβάλει για προσβολή, ενώ απέκλεισε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε 6 μήνες.

“Τι λέει αυτή τη στιγμή; Λέει ότι έχουμε εκλογές σε 6 μήνες, ερχόμαστε. Η ημερομηνία των εκλογών έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2023. Αυτό δεν είναι ψητό με ρεβίθια”.