Όταν το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού έρθει στην Ελλάδα, αμέσως θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά – κλινικά εργαστήρια της Ελλάδας.

Ο Ναντίρ Αρμπέρ, ο Ισραηλινός επιστήμονας που μίλησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εκείνος κλειδί πίσω από το φάρμακο EXO-C24. Είναι εκείνος που ανέπτυξε το φάρμακο.

Η θεραπεία, που αναπτύχθηκε στο ιατρικό κέντρο του Άσκελον στο Ισραήλ, μοιάζει υποσχόμενη. Έχει δοκιμαστεί σε 30 ασθενείς με Covid-19, που είχαν εμφανίσει μέτρια και βαριά συμπτώματα. Μέσα σε 3 με 5 μέρες, οι 29 ανέρρωσαν. Ο 30ος χρειάστηκε λίγες μέρες παραπάνω, αλλά επίσης ανάρρωσε.

Η ισραηλινή θεραπεία κατά του κορονοϊού δεν μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα επειδή βασίζεται σε μια πρωτεΐνη που θα καταστρεφόταν από τα οξέα του στομάχου. Είναι μια εισπνεόμενη θεραπεία που χορηγείται μία φορά την ημέρα για διάστημα πέντε ημερών.

Ο Ναντίρ Αρμπέρ μίλησε την Πέμπτη (11.02.2021) στην τηλεόραση του Alpha και όπως είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες (σ.σ. στις κλινικές δοκιμές) διότι πάντα τρέφουμε θετικά συναισθήματα προς την Ελλάδα.