Από όλους τους αντιπάλους του Τράμπ φαίνεται ότι ενοχλεί περισσότερο για τις απόψεις του είναι ο Bernie Sanders. Ο πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs Lloyd Blankfein και οι ΗΠΑ Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, επίσης πρώην στέλεχος της Goldman Sachs δήλωσαν ότι ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Bernie Sanders “θα καταστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ” αν κερδίσει.

Μετά την εσωκομματική ψηφοφορία στο Νιου Χαμσιρ, που έγινε χθες την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ανέδειξε νικητή τον Σάντερς, οι διεκδικητές του χρίσματος μειώθηκαν σε οκτώ στον αγώνα δρόμου για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να έχουν την ευκαιρία να μετρηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Πάντως αυτός που φαίνεται ότι ενοχλεί περισσότερο για τις απόψεις του είναι ο Bernie Sanders. Ο πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs Lloyd Blankfein και οι ΗΠΑ Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, επίσης πρώην στέλεχος της Goldman Sachs δήλωσαν ότι ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Bernie Sanders “θα καταστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ” αν κερδίσει.

Ο Blankfein, ήταν πρόεδρος της τράπεζας Wall Street Bank Goldman Sachs (GS.N) κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, έγραψε ένα tweet ασκώντας κριτική στον Sanders : “Ο Sanders είναι εξίσου πολωμένος με το Trump ΚΑΙ θα καταστρέψει την οικονομία μας και δεν νοιάζεται για τον στρατό μας”, έγραψε ο Blankfein ενώ υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία θα υποστήριζε τους Sanders, καθώς αυτό με την συνωσιολογία περί Ρωσικής παρέμβασης “πουλάει” στα ΜΜΕ που στηρίζουν κυρίων την το περιβάλλον των Κλίντον.

Η Goldman Sachs, και ο Blankfein, δηλωμένος δημοκράτης, επί της ηγεσίας του στην Τράπεζα επί 12 χρόνια, ήταν από τους κύριους ενόχους εδώ στην κατάρρευση της αγοράς στεγαστικών δανείων που προκάλεσε τη μεγάλη παγκόσμια ύφεση. Ερωτηθείς την Τετάρτη εάν συμφωνεί με το σχόλιο του Blankfein ότι ως Πρόεδρος Sanders θα «καταστρέψει» την οικονομία, ο Mnuchin, σε σχόλιο προς τους δημοσιογράφους αφού κατέθεσε στο Κογκρέσο, είπε: «Νομίζω ότι ο Lloyd Blankfein δεν θα μπορούσε να είναι πιο σωστός σε αυτό».

Ο Mnuchin, είναι Ρεπουμπλικανός, είναι πρώην τραπεζίτης επίσης της Goldman Sachs, που ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης των ενυπόθηκων ομολόγων της τράπεζας, την περίοδο που αν και τα χαρακτήριζαν “σκουπίδια”, συνέχιζαν να τα πωλούν στους πελάτες τους. Πριν γίνει γραμματέας του Treasury, ο Mnuchin ήταν επικεφαλής της OneWest Bank, η οποία απέκλεισε εδώ πάνω από 36.000 ιδιοκτήτες σπιτιού μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Οι υποστηρικτές της Sanders επεσήμαναν γρήγορα τη σχέση της Blankfein με την οικονομική κρίση. “Αυτό ακούγεται σαν πανικός από την ελίτ της Wall Street” απάντησε στο Twitter, ο Faiz Shakir, διευθυντής καμπάνιας του Sanders

Οι Sanders και η αντίπαλη Δημοκρατική υποψήφια γερουσιαστής Elizabeth Warren έχουν κάνει σημαία της εκστρατείας τους, την ανισότητα του πλούτου της χώρας. Η Blankfein, είχε υποστηρίξει την προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον στον προεδρικό αγώνα του 2016, έχει επικρίνει την πρόταση “φόρου περιουσίας” και επιπλήσσει τον Sanders και την Warren. Η ανισότητα στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες έχει φτάσει σε χαώδεις διαφορές, τέτοιες που πολλοί δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπιλ Γκέιτς να δηλώνουν «Φορολογήστε μας περισσότερο» αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ Γεοργκίεβα να ζητάει περισσότερη φορολόγηση των πλουσίων.

Πηγή: flash.gr