Διαβάστε όσα αποκαλυπτικά γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας την Πέμπτη στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός της, είπε δημοσίως αυτό που η στήλη είχε προ καιρού αποκαλύψει, πως στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια υπονόμευσή της και την επιχείρηση «δορυφοροποίησης» του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι πολλοί οι κύκλοι που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό τον σημερινό δικομματισμό και μέσα σε αυτόν να εντάξουν ως δορυφόρο ή συμπλήρωμα το Κίνημα Αλλαγής», είπε η επικεφαλής του τρίτου κόμματος στη Βουλή. «Δεν θέλουν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Ιδιαίτερα ενοχλείται το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου. Ακριβώς γιατί θέλουν να προεξοφλήσουν μελλοντικά εκλογικά σενάρια».

Η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, προειδοποίησε: «Όσα κέντρα και παράκεντρα μεθοδεύουν ένα Κίνημα Αλλαγής ελεγχόμενο, χειραγωγούμενο ή διαρκώς χειμαζόμενο από εσωστρέφεια, ματαιοπονούν. Δεν θα βρουν σωσίβιο σωτηρίας στο δικό μας χώρο»!

Ας προσπαθήσουμε μια πρώτη αποκρυπτογράφηση της τοποθέτησης της Φώφης Γεννηματά:

-Πίσω από την επίθεση στο ΚΙΝΑΛ και την αμφισβήτηση της επικεφαλής του κρύβεται το «σύστημα Μαξίμου». Όχι δηλαδή απλώς ο πρωθυπουργός ή οι πέριξ αυτού, αλλά το «σύστημα Μαξίμου», «φωτογραφίζοντας» μέσα ενημέρωσης, οικονομικά συμφέροντα, συγκεκριμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων κοκ.

-Όλοι αυτοί θέλουν το ΚΙΝΑΛ ως «δορυφόρο» τους, δηλαδή ως ένα συμπληρωματικό κόμμα.

-Το πράττουν γιατί «θέλουν να προεξοφλήσουν μελλοντικά εκλογικά σενάρια». Θέλουν, δηλαδή, σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, το ΚΙΝΑΛ να αποτελέσει τον κυβερνητικό εταίρο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές. Ούτε φυσικά αν δημιουργείται δυνατότητα συγκυβέρνησης ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ να επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
-Τα παραπάνω βεβαίως η Φώφη Γεννηματά δεν τα λέει μόνο στο σύστημα Μαξίμου. Τα λέει ίσως στην πεθερά για να τα ακούσει η …νύφη! Στόχος της είναι κυρίως οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι, ενώ δείχνει πως κάποιους εξ αυτών θα τους φωτογραφίζει στην εσωκομματική αντιπαράθεση για την ηγεσία ως «δούρειο ίππο» του «συστήματος Μαξίμου» στη Χαριλάου Τρικούπη.

Θα πρέπει, πάντως, να σταθούμε και σε ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον σημείο της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά, καθώς ενέχει σπέρματα αναπροσαρμογής στρατηγικής στο μέλλον. «Όλο και περισσότεροι έλληνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει σήμερα μια αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση και αύριο, όταν το πολιτικό σκηνικό θα αναδιαταχθεί, μια αποτελεσματική προοδευτική διακυβέρνηση», διεμήνυσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

ΥΓ: Μόνο και μόνο ότι η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά αποσιωπήθηκε εντελώς από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, δείχνει και την ιδιαίτερη σημασία που έχει…