Η Ρωσία, μετά από αίτημα της Αρμενίας, έστειλε πρόσθετες δυνάμεις για να ενισχύσει τους συνοριακούς της φρουρούς στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και να εγγυηθεί την ειρηνευτική συμφωνία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ.

Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε ότι εστάλησαν 188 στρατιωτικοί και ο απαιτούμενος στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως και πως ενημερώθηκε η πλευρά του Αζεμρπαϊτζάν με την οποία η ρωσική πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή, ενώ επισήμανε ότι μεταξύ των συνοριακών φρουρών των τριών χωρών δεν ανακύπτουν έντονα ζητήματα.

Στο μεταξύ στην ίδια σύσκεψη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για το ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Συγκεκριμένα, είπε ότι με 250 πτήσεις, μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 1960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός, ενώ δημιουργήθηκαν 23 παρατηρητήρια.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας από τις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ασφαλής επιστροφή στην πόλη Στεπανακέρτ 4.436 προσφύγων, ενώ από τις 17 Νοέμβριου άρχισαν να λειτουργούν ασφαλώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.