Ο Ρον Κλάιν, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βαδίζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια μετά το τέλος των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου με το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ να μην αποδέχεται την ήττα και το στρατόπεδο Μπάιντεν να προσπαθεί να «κινήσει» της διαδικασίες της διαδοχής μέσα σε ένα άκρως τοξικό περιβάλλον αλλά ο Τζο Μπάιντεν συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για τη νέα κυβέρνηση.

«Προϊόν» των διεργασιών αυτών είναι και η πρώτη επίσημη επιλογή της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν, Ρον Κλάιν. Ο δικηγόρος Ρον Κλάιν από το Ντέλαγουέρ θα είναι ο νέος Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του επιτελείου Μπάιντεν. Ο Ρον Κλάιν ανοίγει τον κύκλο στον χάρτη της Κυβέρνησης του εκλεγμένου Προέδρου.

Ο Ρον Κλάιν εργάζεται στενά με τον Μπάιντεν από το 1980 όταν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν Γερουσιαστής του Ντέλαγουερ και στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα ως Προσωπάρχης του νέου Προέδρου. Ο Ρον Κλάιν έχει μεγάλη εμπειρία σε διαχείριση υγειονομικών και οικονομικών κρίσεων και τα μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον είχαν χρήσει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την συγκεκριμένη θέση πριν ακόμη από τις εκλογές.

Πηγή: ethnos.gr