Το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο από την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ηλεκτρονική έρευνα πανελλαδικής κάλυψης που διενήργησε η Prorata μεταξύ 07- 08 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε δείγμα 1270 ατόμων, τα αποτελέσματα της οποίας σταθμίστηκαν με βάση την κατανομή των συμμετεχόντων στον άξονα πολιτικής αυτοτοποθέτησης «Αριστερά – Δεξιά, αναδεικνύεται καταλυτική η συμβολή της Δικαιοσύνης (με ποσοστό 78% για μέσιστο ή μεγάλο βαθμό) αλλά και της προσωπικής μάχης που έδωσε η Μάγδα Φύσσα ενάντια στη Χρυσή Αυγή (με ποσοστό 66% για μέσιστο ή μεγάλο βαθμό)

Παράλληλα, η μεγαλύτερη μερίδα όσων έμειναν ανικανοποίητοι από την έκβαση της δίκης προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της δεξιάς και της άκρας δεξιάς, ενώ η ικανοποίηση από την απόφαση της δίκης συνοδεύεται και από μια ευρεία πλειοψηφία ποσοστού 76% σύμφωνα με την οποία η φασιστική απειλή δεν έχει παρέλθει οριστικά, παρά την θεσμική καταδίκη της οργάνωσης. Το 39% απαντάσει ότι υπάρχει ακόμα σοβαρός ο κίνδυνος και το 37% ότι υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος αλλά όχι σοβαρός.

Το 43% εκτιμάει ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών της εγκληματικής οργάνωσης θα στήριζαν στις επόμενες εκλογές κάποιον σχηματισμό της ακροδεξιάς, το 23% ότι θα ψήφιζαν την Ελληνική Λύση, ενώ το 21% πιστεύει ότι οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής θα στήριζαν πλειοψηφικά τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, το 21% της κοινής γνώμης διατηρεί την άποψη ότι αν η Χρυσή Αυγή επέλεγε να μείνει προσηλωμένη στο πολιτικό της πρόγραμμα, μακριά από έκνομες, εγκληματικές πράξεις, ενδεχομένως, να ήταν ένα «χρήσιμο για την κοινωνία πολιτικό κόμμα». Η πλειοψηφία όσων διατηρούν τη συγκεκριμένη άποψη, τοποθετείται πολιτικά στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.