Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, στις 4:00 το απόγευμα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, θα μετάσχει σε μία διαδικτυακή συζήτηση που εντάσσεται στον κύκλο των διαλέξεων «Συζητώντας με…», που διοργανώνει η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτή θα είναι και η πρώτη δημόσια εμφανισή του, μετά το τέλος των ενημερώσεων του Υπουργείου Υγείας.

Κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας είναι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και από το κανάλι της ελληνικής προεδρίας στο youtube, ενώ όσοι θέλουν να απευθύνουν ερωτήσεις στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, μπορούν να το κάνουν αποστέλλοντάς τις στην ειδική πλατφόρμα της ελληνικής προεδρίας ως την Κυριακή, 31 Μαΐου.