Στα όριά της βρίσκεται η χώρα για την πανδημία του κορωνοϊού με την σημερινή 3/8 ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, να είναι μια από τις πλέον κρίσιμες, πάντα σχετικά με τα νέα κρούσματα.

Οι λοιμωξιολόγοι αναφέρουν πως οι επόμενες 15 μέρες θα δείξουν αν πράγματι μιλάμε για δεύτερο κύμα της πανδημίας ή τελικά είμαστε ένα βήμα πριν.

Πάντως τα νέα μέτρα αυξάνονται, προκαλώντας βέβαια την απορία των πολιτών καθώς από την μια πλευρά έχουμε την εφαρμογή της μάσκας παντού, ακόμη και στο κατάστρωμα των πλοίων και από την άλλη αυξάνεται η πληρότητα σε αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του ειδική μελέτη σύμφωνα με την οποία κάθε μέρα μπαίνουν στην χώρα 30 ασυμπτωματικοί τουρίστες, χωρίς μέχρι στιγμής να κάνει κάποια κίνηση πάνω σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά σε όλους τους τόνους οι λοιμωξιολόγοι είναι ξεκάθαροι. Τα νέα μέτρα, σε μπαρ, καφέ, μπιτς μπαρ, ακόμη και η επιστροφή του… sms στο 13033 είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί με την προϋπόθεση ότι πάμε σε τοπικό lock down και τα κρούσματα δεν φρενάρουν.

Οι αριθμοί πάντως κάθε άλλο παρά φρένο δείχνουν:

Συγκεκριμένα: xθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 75 νέα κρούσματα, το Σάββατο 110, την Παρασκευή 78, την Πέμπτη 65, την Τετάρτη 57, την Τρίτη 52 και την περασμένη Δευτέρα 35.

Τα 427 νέα κρούσματα λοιπόν, μόνο την περασμένη εβδομάδα θέτουν σε απόλυτο συναγερμό την κυβέρνηση και τους αρμόδιους επιστήμονες.