Είχαμε συνηθίσει να μας λένε από την τηλεόραση από την αρχή της πανδημίας το περίφημο «οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες». Τελικά από ότι φαίνεται και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό μέσα στο 2022.

Μάλιστα ο κ. Μπουρλά με απλά λόγια τονίζει ότι ο κορωνοϊός θα εκφυλιστεί και σιγά σιγά θα μοιάζει με την απλή εποχική γρίπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer μίλησε στο ABC news και ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ ο οποίος είχε πει πριν λίγδες ημέρες πως η πανδημία θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά απάντησε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» είπε ο επικεφαλής της Pfizer. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Μάλιστα ο Αλμπερτ Μπουρλά προβλέπει πως όταν ξεμπερδέψουμε με την πανδημία θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα», διευκρίνισε και χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό βήμα την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και «πολύ καλή» την απόφαση του αμερικανικού CDC για την τρίτη δόση προς ηλικιωμένους και ευάλωτους. «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία», είπε ο Αλμπέρτ Μπουρλά.